Hur övertalar man sina föräldrar att skaffa hund?

Att vara barn är en tid då det finns en stark vilja att prova allt. De flesta barn gillar djur, vilket då snabbt kan leda till att de önskar ha en liten hundvalp i hemmet. I det fallet börjar barnen sin övertalningsteknik, för att föräldrarna ska gå med på att skaffa hund.

Det mest populära sättet barnen brukar försöka övertala sina föräldrar att köpa hund, är att de ska ta hand om den. Alla föräldrar vet att detta inte är sant och att de kommer att bli ansvariga för det lilla livet.

Om barn vore på en intelligensnivå som gjorde dem mera medvetna, skulle den bästa övertalningstekniken vara att uttrycka medvetenhet om allt som rör innebörden av att vara hundägare.

Så är dock inte fallet och det finns ingen patenterad teknik för att övertala sina föräldrar att skaffa hund. Här handlar det om familjära omständigheter och individuella inställningar. Vi går vidare och tar reda på olika alternativ, för att övertala dina föräldrar att skaffa hund.

Se hur gullig hunden är

En av de mest populära teknikerna som barn använder för att övertala sina föräldrar att skaffa hund är att de ser så gulliga ut. Varje gång det är tal om att skaffa hund för ett barn, handlar det ju om en valp.

Visst, är de gulliga. Saken är bara den att alla föräldrar vet att de inte är valpar för evigt, utan växer upp till vuxna hundar. Hur som helst är detta en av de tekniker som kan fungera.

Det kan ju faktiskt vara så att även föräldrar ser fördelen med att barnen får leka med en valp och se en hund växa upp. Här finns det mycket att lära och dra lärdom av under denna tid.

Jag tar hand om hunden

Något som föräldrar direkt brukar säga, är att de får ta hand om allt jobb rörande ett nytt husdjur. Givetvis kontrar barnen med att de lovar heligt och dyrt att ta hand om allt som rör det lilla livet.

Fakta talar dock för att de flesta barn börjar med att ta hand om ett djur. Gällande barn avtar dock intresset efter att hunden inte är ny längre. Dock finns det de föräldrar som faller för detta, men i så fall handlar det om de som faktiskt vill ha en hund i familjen.

Det är ju bara en liten valp

Något av det allra vanligaste, brukar vara att barnen använder argumentet att det bara handlar om en liten valp. Jo, det är alltid ett faktum i början. Alla föräldrar vet att en hund växer upp och att de inte är valpar för evigt.

Om detta argument ska fungera, måste det handla om en riktigt gullig valp, samtidigt som det också är en mindre hundras. På så sätt kan föräldrar övertalas att hunden kommer fortsätta vara liten hela livet.

Ni hade ju hund när ni var små

Det finns faktiskt ett knep som kan vara perfekt som övertalning att skaffa hund. Dock måste det finnas förutsättningar för att bruka denna övertalningsteknik.

Det kan vara så att du som förälder har sagt att du hade hund eller var omkring hundar som barn. Om dina barn använder det som anledning att skaffa hund, kan det vara svårt att neka dem något som du faktiskt fick uppleva.

Fungerar övertalningsmetoder för att skaffa hund?

Ja, om det finns något konkret i den övertalningsteknik som används, kan det faktiskt fungera. Det handlar helt enkelt för barn att anpassa sig, vilket de omedvetet är experter på, efter den rådande situationen.

Bor till exempel familjen i en lägenhet, ska de alltid välja en liten hundras. Är det så att boendet är i form av hus eller villa, så kan det handla om en större hund.

Utöver det finns det massor av olika sätt och knep att använda. Vad du ska veta som förälder är att dina barn är mycket uppfinningsrika. Det kommer att finnas en punkt att trycka på, där du har mycket svårt att säga nej.

Källor

Agria: https://www.agria.se/hund/artiklar/skotsel-och-vard/sa-har-skoter-du-om-din-hund/
Köpa Hund: https://www.expressen.se/leva-och-bo/husdjur/nyfiken-pa-en-liten-hund-har-ar-de-10-popularaste-raserna/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *